Professionell Musikproduktion


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studion - Visionen

Studio 24 kombinerar det bästa ifrån den traditionella studioutrustningen med den allra senaste digitala tekniken.

Studion är placerad alldeles nere vid vattnet i Bergshamra,Solna, dvs bara 12 minuter från T-centralen. Lokalen är så väl isolerad att inspelning går att göra 24 timmar om dygnet, något som även bidragit till namnet. Studion är därför också utrustad med ett sovloft.

Visionen var att skapa en helt balanserad studio (dvs att släcka ut allt brus och andra störningar) och att erhålla kortast möjliga väg för ljudsignalen från inspelning till skiva. Det skulle ha varit lätt att skaffa ett brusigt och knastrigt analogt mixerbord, vilket skulle ha resulterat i att allt låtit skräp. Det gjorde vi därför inte (till skillnad från många andra projektstudios).

Studio 24 är i stället utrustad med den absolut senaste digitala tekniken, vilket ger en transparent och brilliant ljudbild. Principen är enkel - koppla in mikrofonen rakt in i inspelningsmediet med så få komponenter som möjligt emellan och låt dessa vara av absolut högsta kvalité (Gyraf Audio G7 -> Mikrofonförstärkare (API-3124) -> MOTU HD192 (omvandling in i datorn) synkad genom Black Lion Audio MicroClock Mk2 för perfekt fas. Läs mer på utrustningssidan >>

På Studio 24 är det möjligt att spela in i 24 bitar med 192 kHz upplösning genom de allra senaste A/D och D/A omvandlar chippen från AKM i USA i samarbete med MOTU (Mark of the Unicorn). För att ytterligare bättra på ljudkvaliten är studions MOTU HD192 modifierat hos Black Lion Audio i Chicago. Där har alla analoga delar bytts ut till de bästa som finns på marknaden. Detta resulterar i att man får 122 decibels avstånd ifrån brus samt en häpnadsväckande detaljrikedom och öppenhet i det inspelade ljudet.

Men teknik är inte allt. Verktyg är trots allt verkningslösa utan kunskap om hur de ska användas. Det finns alltför många projekt- och småstudios vars tekniker saknar den kunskap som krävs för att göra riktigt bra inspelningar, arrangeringar, mixar, mastringar etc. Därför bemannas studion av en tekniker med gedigen ljudingenjörsutbildning (Audio Engineer Diploma - AED) från SAE Institute, världens största (och bästa!) internationella ljudteknikerskola. Läs mer på kontaktsidan >>

Både verktygen och kompetensen finns därmed för att göra en riktigt bra inspelning, mixning, mastring m m. Hör gärna av dig om du vill ha en visning av studion och dess möjligheter!